Victor Kloos

Fractievoorzitter / Politiek leider
Is politiek leider van OPA en was wethouder Economische Zaken, evenementen, citymarketing, toerisme, veiligheidsbeleid, centrummanagement en Overstad.

En de economie staat daarbij centraal, zeker nu. Als wethouder Economische Zaken heb ik hard gewerkt aan de verbetering van het ondernemersklimaat. Dat door snel te reageren op verzoeken van ondernemers, netwerkbijeenkomsten voor hen te organiseren en bepaalde gemeentelijke investeringen naar voren te halen zodat er gewerkt kan worden maar dat de stad er mooi uitziet. Hoe meer bezoekers in onze stad, hoe meer er uitgegeven wordt wat weer goed is voor de werkgelegenheid. Evenementen zijn ook in de binnenstad belangrijk, om van winkelen meer een beleving te maken.

Overstad heeft veel extra aandacht gekregen in de afgelopen periode. Met resultaat: de bioscoop en het poppodium zijn geopend, twee fantastische voorzieningen voor Alkmaar. Gelukkig is het stadsstrandje gebleven, en wordt er voor het Ringers-gebouw een terras ontwikkeld, dat later -gezamenlijk met de verlaagde kade- enorm veel extra gezelligheid kan brengen. Ik ben er trots op dat Alkmaarders tegen me zeggen dat het steeds gezelliger wordt in de stad.

Contact: 
victor@opa-alkmaar.nl