Praktische Politiek. Zonder Haagse fratsen.

De Onafhankelijke Partij Alkmaar is een lokale partij zonder landelijke binding. Inwoners van onze gemeente hebben geen behoefte aan socialistische stoeptegels, liberale lantaarnpalen of christendemocratische verkeersdrempels; zij willen praktische politiek, waarin zij zelf ook hun inbreng hebben.

OPA bestuurt Alkmaar op een praktische en pragmatische wijze, zonder strakke dogma’s van de bekende Haagse stromingen.

Daarbij zijn veiligheid en goede zorg door onze achterban aangewezen als hoofdthema’s. In dit verkiezingsprogramma leest u wat OPA voor u bereikt en waar OPA zich voor in zet.

Download het verkiezingsprogramma 2018-2022: 
Verkiezingsprogramma OPA 2018-2022.

OPA is een onafhankelijke, energieke, vriendelijke en positieve partij. Wij vinden Alkmaar een geweldige gemeente! Onze gemeenteraadsleden en onze wethouders zijn allemaal betrokken, enthousiaste en hardwerkende mensen. OPA krijgt geen subsidie van de regering, zoals de landelijke partijen. De regering in Den Haag is niet bereid om lokale partijen subsidie te geven voor hun werk of hun verkiezingscampagne. OPA betaalt dus zelf zijn verkiezingscampagne; dat kunnen de landelijke partijen niet zeggen.

OPA is vaak op bijeenkomsten te zien, informeert u actief via website en Facebook en wij organiseren twee maal per jaar een openbare bijeenkomst voor de vrienden van OPA. In onze wekelijkse column in het Alkmaars Nieuwsblad hebben wij de Alkmaarders elke week op de hoogte gehouden van wat er speelt in de politiek en in de stad. Niet alleen de afgelopen jaren, maar ook nu en in de toekomst staan wij dus met onze beide benen in het Alkmaarse. In stad en land: OPA is altijd dichtbij.

bekijk onze standpunten
Houdt lokale politiek onafhankelijk

OPA staat voor de inbreng van burgers. Inwoners weten immers beter wat er speelt dan ambtenaren en bestuurders achter hun bureau. Volg de Onafhankelijke Partij op onze social media kanalen, schrijf u in op onze nieuwsbrief of neem direct contact op met onze raadsleden.