OPA agendeerde tijdens de laatste raad de schrikbarende leegstand in de binnenstad en riep het college op om de steeds schrijnender situatie op korte termijn te bestrijden met een investeringsplan. 

Coalitie leunt achterover op leegstand Centrum

OPA agendeerde tijdens de laatste raad de schrikbarende leegstand in de binnenstad en riep het college op om de steeds schrijnender situatie op korte termijn te bestrijden met een investeringsplan. Ook vroegen we VVD wethouder Dijkman om de ideeën, initiatieven en voorstellen vanuit de samenleving en ondernemers nu eindelijk serieus te nemen en over te gaan tot actie. De Alkmaarse binnenstad is te mooi en belangrijk voor onze economie om bureaucratisch af te wachten tot het kwaad geschied is..

Vele mensen doen al hun best om ons centrum te verlevendigen en aantrekkelijker te maken. Zo zijn daar het Bloemenplan (Tuinen van Holland), 'Alkmaarders aan zet' (het 7 puntenplan) en recent het 12 puntenplan: klik hier voor het 12 puntenplan

Hoewel het in onze stad dus bruist van ideeën en plannen om onze binnenstad aantrekkelijker te maken kiest het college van VVD t/m GroenLinks nog steeds achteroverleunend voor de wachtstand. Of we allemaal even kunnen wachten op de begroting in november.

Bekijk de hele raadsvergadering terug via deze link