Gele kaart voor VVD wethouder

De VVD wethouder torpedeert de economie van de binnenstad.
Een hele harde kop in de krant vorige week. Alkmaarse vastgoed eigenaren worden overvallen door de stadsregering met een forse belasting verhoging. De ondernemers verenigingen protesteren hier hard tegen. OPA heeft wethouder Dijkman een gele kaart gegeven in de raad. OPA vindt dat je -juist in deze tijd- de verhoudingen met het bedrijfsleven niet moet verzieken.

De VVD t/m GroenLinks stadsregering steunt de wethouder volledig, ook na een ongebruikelijk persoonlijke aanval door Dijkman op Hans van de Leygraaf, voorzitter van ondernemers vereniging Alkmaars Bolwerk. Deze had de raad eerder een brief gestuurd, namens ondernemers. OPA heeft de wethouder verzocht - vier maal- om de verhoudingen te normaliseren met het bedrijfsleven en de raad hierover in januari 2021 te informeren.
Dat werd toegezegd, uiteindelijk.

OPA heeft opgeroepen tot meer zakelijkheid vanuit het college. Hierop werd niet gereageerd. Opvallend dat juist een wethouder van de VVD -vroeger een partij voor het MKB- een confrontatie zoekt met ondernemers en belasting verhoging doordrukt.