OPA bepleit Alkmaarse bijdrage als slagroom op taart

Een ondernemersfonds is een fonds dat beheert wordt door ondernemers en waaruit investeringen in de stad worden bekostigd. Ja, vanuit de ondernemers-optiek dan wel te verstaan.

De Onafhankelijke Partij Alkmaar is al jaren een groot voorstander van een dergelijk fonds. Draagvlak is de grootste randvoorwaarde voor dit fonds. ‘Als dat er niet is, moet je het niet invoeren’, aldus Victor Kloos, fractievoorzitter van de Onafhankelijke Partij Alkmaar en voormalig wethouder Economische Zaken. In zijn tijd als wethouder economie was na uitgebreid onderzoek en peiling door ondernemers onder hun leden het draagvlak net onvoldoende. Dat was jammer. Kloos: ‘Nu is het ook een andere tijd. Het lijkt nu wel te gaan lukken en dat zou fantastisch zijn voor de stad en de ondernemers’.

Als de ondernemers voor stemmen zal OPA tijdens de raadsvergadering eind juni het voorstel doen om het ondernemersfonds eenmalig een te steunen met een bijdrage van 1 miljoen euro vanuit de Coronakas van de gemeente. Die zit nog redelijk vol, dus dat kan gemakkelijk. En dat zou een geweldige stimulans zijn. Lokale Ondernemers zijn juist nu heel belangrijk, niet alleen voor hun eigen zaak, na deze moeilijke tijd, maar zeker ook voor de werkgelegenheid die een goede economie met zich meebrengt.

www.ondernemersfondsalkmaar.nl

Houdt lokale politiek onafhankelijk

OPA staat voor de inbreng van burgers. Inwoners weten immers beter wat er speelt dan ambtenaren en bestuurders achter hun bureau. Volg de Onafhankelijke Partij op onze social media kanalen, schrijf u in op onze nieuwsbrief of neem direct contact op met onze raadsleden.