OPA; heeft de wethouder Economie al gesprekken gevoerd met horeca?

Tijdelijke bestemmingswijziging moet mogelijk zijn.

De landelijke partijen VVD tot en met GroenLinks hebben cafés en restaurants van de ene op de andere dag plotseling gesloten voor een langere tijd. OPA gaat niet over deze maatregelen: dat beslissen ze in Den Haag.
 
Waar OPA wel over gaat is over Alkmaar. De tweede maal op slot in het zelfde jaar is voor de Alkmaarse ondernemers een enorme klap: soms zijn het kleine ondernemers die met gezelligheid maken hun brood verdienen maar soms ook grotere ondernemers met tientallen mensen op de loonlijst. In beide gevallen lopen de kosten gewoon door.
 
In de commissie vergadering Bestuur en Middelen van 20 oktober wil OPA aandacht hiervoor vragen.
OPA gaat er van uit dat de wethouder Economische Zaken momenteel in gesprek is met de horeca ondernemers. OPA wil graag weten hoeveel ondernemers hij bezocht heeft in deze tijd en wat er uit de gesprekken komt.
 
OPA pleit voor flexibel omgaan met bestemmingsplannen. OPA constateert dat de kosten doorlopen, horeca ondernemers moeten ook wat anders kunnen gaan ondernemen. Victor Kloos: “Wij zullen in de commissie vragen of het college deze visie deelt en of zij flexibel om wil gaan met bestemmingsplan zodat je als horeca baas ook bijvoorbeeld sinaasappels kunt gaan verkopen. En dan dus wel open mag".
 
Kloos baseert zich mede op het prachtige idee van rasondernemer Peter Visser wat op 16 oktober jl. in het Noord Hollands Dagblad stond.