ORANJO?

Wat een mooi interview met de toekomstige burgemeester Anja Schouten in het NHD van zaterdag 5 juni. Een mooie, krachtige en kleurrijke vrouw, lijkt me zo. Maar wat een naar kopje ‘kleurloos’, bij de vraag over haar politieke achtergrond. Als je dus geen traditionele politieke ‘kleur’ hebt word je door het NHD neergezet als ‘kleurloos’.

Een diskwalificatie van de eerste orde, want kleurloos is echt wat anders dan dat je niet van een politieke kleur bent. Een misser van de krant. Het kopje beter kunnen luiden ‘ Geen politieke kleur’, ‘politiek niet gekleurd ’, desnoods ‘politiek onafhankelijk’. Al zal dat laatste misschien in de redactionele burelen wat moeilijk liggen.
Deze vrouw is alles behalve kleurloos, zij voegt juist een nieuwe kleur aan Alkmaar toe, niet vanwege politieke achtergrond, maar vanwege eigenheid, capaciteit en hartelijke ambitie.
Dat verdient een veel betere kwalificatie!

Succes Anja, breng je eigen kleur in deze stad.

Anjo van de Ven

Houdt lokale politiek onafhankelijk

OPA staat voor de inbreng van burgers. Inwoners weten immers beter wat er speelt dan ambtenaren en bestuurders achter hun bureau. Volg de Onafhankelijke Partij op onze social media kanalen, schrijf u in op onze nieuwsbrief of neem direct contact op met onze raadsleden.