VOORKOM SCHULDEN VOOR ONDERNEMERS

OPA: Hoe helpen we getroffen Alkmaarse ondernemers?


In het NHD van woensdag 28 oktober lazen wij het krantenartikel ‘Ondernemers in schuldsanering, dat is het ergste’. De heer Jacco Vonhoff, voorzitter MKB-Nederland vertelt in dit artikel dat het grootste risico is dat ondernemers elkaar omgooien.

Na een intensieve lobby vanuit MKB-Nederland is er vorige week een aangepast steunpakket gekomen. Maar dit zal voor veel ondernemers en zzp’ers een druppel op de gloeiende plaat zijn als deze crisis nog een tijd aanhoudt. Daarbij moeten we niet vergeten dat veel ondernemers het afgelopen jaar geïnvesteerd hebben in bedrijfsverandering. De ondernemer die opnieuw door de maatregelen getroffen zijn, zal uiteindelijk ook nog eens op persoonlijke titel failliet gaan en in de schuldsanering belanden. Het grootste risico is dat faillissementen een sneeuwbaleffect geven, dat ondernemers elkaar omgooien en vervolgens veel mensen hun baan kwijtraken.


De Onafhankelijke Partij Alkmaar de volgende vragen in het kader van art. 42 RVO.

 

  1. Hoe kijkt het College naar dit probleem?

  2. Wat gaat het College doen om te voorkomen dat veel ondernemers straks de schuldsanering in moeten gaan?

  3. Hoe staat het College tegenover een pauze knop; het incasseren van schulden, ter voorkoming van het oplopen van de schulden?

  4. Is het mogelijk dat schuldhulpverlening toegankelijk wordt gemaakt voor ondernemers om faillissement zoveel mogelijk te voorkomen?

  5. Is het mogelijk dat het College een digitaal en fysiek loket opent voor ondernemers en hen helpt om uit de financiële problemen te blijven?

        Zo ja, wanneer kunnen wij van het College een loket verwachten?

 


In afwachting van uw spoedige beantwoording.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Jorina Hooijschuur

Raadslid Onafhankelijke Partij Alkmaar


Eline Kuiper

Fractieassistent Onafhankelijke Partij Alkmaar